Jaar: 2020
-
The prognostic value of shock index and modified shock index in patients after out-of-hospital cardiac arrest: A retrospective cohort study
—
Onderzoek naar een score-systeem voor overlevingskansen na hartstilstand en reanimatie. Subsidie ontvangen in 2020. Hoofonderzoeker Lottie van Kooten. Dit onderzoek richt zich op patiënten die nét na een hartstilstand en na een succesvolle reanimatie op de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis binnengebracht. De onderzoekers gaan kijken of er voorspeld kan worden of, en hoe, de…
-
Evaluation of two different digital triage systems; a prospective randomized observational study
—
Onderzoek naar verschillende triage systemen op de SEH. Subsidie ontvangen in 2020. Hoofonderzoeker Parisa Kamali Sadeghian. Wanneer een patiënt op de spoedeisende hulp komt, past een gespecialiseerd verpleegkundige triage toe. Hierbij wordt beoordeeld welke patiënt het snelste hulp nodig heeft. De onderzoekers van dit onderzoek hopen met een innovatieve oplossing overmatige drukte op de spoedeisende…
-
Improving PrOductivity and perceived Workload among Emergency physicians and Residents (iPOWER)
—
Onderzoek naar werkdruk op de SEH. Subsidie ontvangen in 2020. Hoofonderzoeker Noortje Dorscheidt. Een gezond werkklimaat op de Spoedeisende Hulp is van groot belang. Een aanzienlijk aantal SEH-artsen verlaat voortijdig het vak, en jonge SEH-artsen en SEH-artsen in opleiding ervaren een hoge werkdruk. De onderzoeksgroep van Noortje Dorscheidt gaat onderzoeken of dit kan worden verbeterd…
-
Laag gedoseerde esketamine versus fentanyl als analgeticum gecombineerd met propofol tijdens PSA op de SEH
—
Onderzoek naar het gebruik van verschillende pijnstillers tijdens sedatie op de SEH. Subsidie ontvangen in 2020. Hoofonderzoeker Heleen Lameijer. Veel patiënten op de Spoedeisende Hulp hebben pijn, bijvoorbeeld vanwege een botbreuk. Voor bepaalde ingrepen, zoals het zetten van een botbreuk, ondergaan patiënten een kortdurende sedatie (“roesje”). Hierbij wordt o.a. pijnstilling gegeven. In dit onderzoek wordt…
-
A prospective case control study on the effect of powernaps for healthcare workers during nightshifts in an emergency department
—
Onderzoek naar powernaps gedurende de nachtdienst op de SEH. Subsidie ontvangen in 2020. Hoofonderzoeker Nienke Hoogkamp. Burn-out is een groot probleem onder SEH-artsen, zowel landelijk als wereldwijd. Onregelmatige diensten spelen hierbij mogelijk een belangrijke rol. Nienke Hoogkamp en collega’s gaan onderzoeken of een speciaal daarvoor ingerichte powernap-stoel een positief effect heeft op vermoeidheid en alertheid…
-
The USE study: can Ultrasound Safely exclude Elbow fractures?
—
Onderzoek naar het gebruik van spoedechografie bij elleboogletsel. Subsidie ontvangen in 2020. Hoofonderzoeker Thea van der Veen . De huidige manier om vast te stellen of er sprake is van een gebroken elleboog, is door het maken van röntgenfoto’s. In deze studie wordt onderzocht of echografie van meerwaarde kan zijn bij elleboogletsels. Dit onderzoek werd…
-
Sex differences in emergency department presentation and risk stratification
—
Onderzoek naar verschillen tussen mannen en vrouwen die zich presenteren op de SEH. Subsidie ontvangen in 2020. Hoofonderzoeker Bart Candel. Men zegt wel eens dat mannen van Mars komen, en vrouwen van Venus. Dat is leuk om te weten, maar wat kunnen we daar op de SEH nu mee? Bart Candel en collega’s gaan met…