Subsidieaanvragen 2018

De aanvraagperiode voor subsidieaanvragen voor 2018 is geopend. De deadline voor aanvragen is 1 september 2018. Meer informatie over de procedure en het aanvraagformulier is te vinden op deze pagina.

Uitreiking subsidies tijdens NVSHA ledendag

Morgen, 13 december, zullen de stimuleringssubsidies 2017 bekend gemaakt worden tijdens de NVSHA ledendag. Meerdere onderzoeken ontvangen een bedrag om hun onderzoek mogelijk te maken.

Persbericht: Hardlopen voor Spoedeisende Hulp

Hardlopen voor Spoedeisende Hulp

dinsdag 12 september

Tweede SGOrun op 16 september nu al een succes

Zestien teams van artsen en verpleegkundigen van Spoedeisende Hulp afdelingen van ziekenhuizen in heel Nederland gaan hardlopen om geld in te zamelen voor meer wetenschappelijk onderzoek. Ze doen op zaterdag 16 september mee aan de SGOrun, een estafetteloop langs de deelnemende ziekenhuizen. Aan de eerste editie van de SGOrun in 2016, namen tien teams deel.

De teams bestaan uit maximaal tien lopers en de afstand die ze opgeteld per team afleggen is minimaal 75 kilometer. In 2016 namen tien teams deel aan de eerste SGOrun. Het succes in 2016 heeft ertoe geleid dat zich dit jaar nog eens zes nieuwe teams hebben aangemeld.

Met de SGOrun vragen de organisatoren aandacht voor de noodzaak van meer wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe technieken en werkwijzen in de spoedeisende geneeskunde. De lopers worden gesponsord en brengen zo geld bijeen voor het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds, het SGOfonds. Dit fonds subsidieert wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de spoedzorg.

In 2016 werd € 26.000 euro opgehaald. Dr. Crispijn van den Brand van het organisatiecomité is blij met de groei van het aantal deelnemers. Hij stelt dat de SGOrun editie 2017, het bedrag van vorig jaar ruim zou moeten kunnen overtreffen.

De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen steunt het initiatief van harte.

Meer informatie vindt u op www.sgorun.nl op www.sgofonds.nl en op www.nvsha.nl

Den Haag, 12 september 2017
________________________________________________________________

Van de volgende ziekenhuizen nemen de afdelingen SEH deel: Isala (Zwolle), Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (Goes), Erasmus MC (Rotterdam), Bravis Ziekenhuis (Roosendaal/Bergen op Zoom), Franciscus Gasthuis en Vlietland (Rotterdam), Albert Schweitzer Ziekenhuis (Dordrecht), HMC (Den Haag), St. Antonius Ziekenhuis (Nieuwegein), Spaarne gasthuis (Haarlem/Hoofddorp), Maxima Medisch Centrum (Veldhoven), Tjongerschans (Heerenveen), VieCuri (Venlo), Medisch Centrum Leeuwarden, ETZ (Tilburg), Antonius Ziekenhuis (Sneek) en Medisch Spectrum Twente (Enschede)

__________________________________________________________

Noot voor de redactie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Mireille van Velde via m.vanvelde@zeilstra-en-partners.nl of 06-124 09 669.

Subsidieronde 2017

Onderzoekers die een aanvraag willen doen voor subsidie in 2017 kunnen een aanvraag indienen voor 1 oktober 2017. Meer informatie over de aanvraag procedure en de formulieren zijn te vinden via deze link.

SGOrun 2017

Dit jaar zal de SGOrun plaatsvinden op zaterdag 16 september 2017. Wil je met jouw SEH meedoen, geef je dan op via www.SGOrun.nl.

Ondersteunde projecten

Het SGOfonds heeft in 2015 en 2016 subsidietoegekend aan acht projecten. De onderzoekers van deze projecten hebben een korte introductie over hun onderzoek. Lees meer op deze pagina.

Subsidies toegekend

De subsidies voor 2016 zijn toegekend. De uitgekozen projecten zijn te vinden op deze pagina.

Deadline aanvragen verlengd tot 10 november

Om aanvragers meer tijd te geven om hun aanvraag in te dienen is de deadline voor aanvragen verlengd tot 10 november. Meer over subsidie aanvragen lees je hier.

SEH-artsen lopen van SEH naar SEH voor onderzoeksgeld

Persbericht

10 september 2016

Vandaag lopen meer dan honderd SEH-artsen, SEH-verpleegkundigen en andere ziekenhuismedewerkers in een estafetteloop van SEH naar SEH om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek binnen de spoedeisende geneeskunde. Samen leggen ze meer dan 800 kilometer af en zamelen ze meer dan 18.000,- Euro in voor het goede doel, het SGOfonds.

Het parcours van deze sponsorloop, de SGOrun, doorkruist het hele land. Daarmee willen de deelnemers laten zien dat ze zich verbonden voelen met collega’s in andere SEH’s in het land. “De SEH’s in Nederland staan continue onder druk, met dit initiatief willen we laten zien dat we hart voor ons vak hebben en graag werken aan betere spoedeisende zorg” aldus Menno Gaakeer, SEH-arts in Goes en voorzitter van het SGOfonds. “Hiervoor is wetenschappelijk onderzoek nodig, daar halen we met de SGOrun geld voor op”.

De teams zijn vanochtend rond 7:00 vertrokken en verwachten rond 16:00 hun bestemming te bereiken. Bij de finish worden ze opgewacht door collega’s van de SEH aldaar. De opbrengst zal besteed worden aan onderzoeksprojecten op de SEH.

Aan de SGOrun wordt deelgenomen door teams van het MCH-Bronovo in Den Haag, het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes, Isala in Zwolle, het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch, ETZ in Tilburg, Bravis in Bergen op Zoom, het st Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht, het Franciscus Gasthuis in Rotterdam, het Haga Ziekenhuis in Den Haag en het Spaarnegasthuis in Haarlem.

Het SGOfonds is in 2013 opgericht door SEH-artsen om het wetenschappelijk onderzoek binnen de spoedeisende geneeskunde te ondersteunen. Jaarlijks worden subsidies verstrekt aan onderzoekers op de SEH. Het is een onafhankelijk fonds en is geregistreerd als algemeen nut beogende instelling.


Voor de redactie: meer informatie kunt u vinden op www.SGOfonds.nl, www.SGOrun.nl en www.facebook.nl/SGOfonds. U kunt contact opnemen met Menno Gaakeer via onderstaand formulier.

Mail ons

Subsidieronde 2016 gestart!

De SGOfonds subsidieronde voor 2016 is gestart. Alle enthousiaste SEH-artsen kunnen vanaf nu subsidie aanvragen voor hun onderzoeksproject. De deadline is 31 oktober.

Denk je er over om subsidie aan te vragen? Laat het ons weten en dan helpen we je met je aanvraag. Als je in een vroeg stadium je intentie laat weten kunnen we je ondersteunen bij het verzamelen van de juiste documenten en informatie.

In 2015 ontvingen 4 onderzoeksprojecten in totaal 10.000 EUR aan onderzoekssubsidie van het SGOfonds. Het is de bedoeling dit jaar weer te doen.